Gemeente Purmerend

“Het is fijn te kunnen rekenen op een betrouwbare partner”
team Infrastructuur en werkplekbeheer, Gemeente Purmerend
De samenwerking is heel vertrouwd

Aan het woord zijn Marion Borghardt-Carbaat (mgr ICT infrastructuur en werkplekbeheer), Sander Kornman (systeembeheerder) en Arjan ten Pierick (systeembeheerder) van de gemeente Purmerend.

Onze afdeling Infrastructuur en werkplekken zorgt ervoor dat alle medewerkers, met een zo hoog mogelijke uptime, hun werk kunnen doen voor de inwoners van Purmerend en het is mooi dat we regelmatig complimenten over de stabiele werkomgeving krijgen.

Samenwerken met de mensen van team Government van e-Storage is inmiddels heel vertrouwd. We kennen de mensen goed. Ze zijn professioneel en altijd efficiënt. Dat ze ook erg betrokken zijn bleek tijdens een stroomstoring enkele jaren geleden. Even leek het erop dat we in de problemen kwamen omdat we met onze melding buiten het contract van de fabrikant vielen. Op dat moment stonden de mensen van e-Storage voor ons paraat. We hebben het enorm gewaardeerd dat ze meteen zijn gekomen en, samen met ons, de systemen weer up en running kregen. Daardoor kon iedereen op maandagochtend gewoon weer aan het werk, alsof er geen stroomstoring was geweest.

In de nabije toekomst staat ons nogal wat te wachten op het gebied van data, clouddiensten en samenwerkingen met andere gemeenten. We zijn een pilot gestart voor een datalab. Hierin verzamelen we alle geodata van de gemeente. Doel is om vragen die met data van afdelingen te maken hebben te kunnen beantwoorden en de vraag te vertalen naar de geografische kaart. Het gaat dan bijvoorbeeld om info als de WOZ informatie, van het kadaster, historische informatie, monumentale panden etc.
Onze rol in het datalab is ervoor te zorgen dat alle data veilig staan. Hierbij spelen vragen als hoe we datasets beschikbaar kunnen stellen aan inwoners en bedrijven. Hoe gaan we het pseudonimiseren? Hoe zorgen we ervoor dat alles voldoet aan nieuwe wetgeving?

Dan is het fijn dat je kunt rekenen op een betrouwbare partner. Een partner die adviseert vanuit de technische kant en kennis kan vertalen naar functionele of wettelijke eisen. Deze kant van team Government kennen we nog onvoldoende, maar biedt zeker mogelijkheden voor de toekomst.

Door Arturo Cattelani

De gemeente Purmerend heeft een innovatieve IT-organisatie. De IT-ers zijn gedreven, professionele en slimme jongens. Ze staan open voor nieuwe technologieën en durven dingen uit te proberen.

De samenwerking met de gemeente Purmerend begon in 2005 toen ons team Government de aanbesteding werd gegund voor het vervangen van de toenmalig storage omgeving. De aanbieding bestond uit IBM storage en SAN infrastructuur. Door de klant volledig te betrekken bij de projectwerkzaamheden is er een collegiale band ontstaan. Dit werd vooral duidelijk toen de omgeving Purmerend in 2008 door een zware stroomstoring werd getroffen. Een deel van de systemen liepen hierdoor schade op en startten niet meer op. Samen met een collega ben ik die avond in de auto gesprongen en hebben wij samen met de collegae van de gemeente Purmerend hard gewerkt om de systemen weer werkend te krijgen.

Begin 2017 hebben we na een aanbesteding de Storage en het SAN vervangen door de nieuwste technologieën. De gunning was op basis van de beste Prijs Kwaliteit Verhouding. Ook deze keer is de invoering dankzij de altijd prettige en professionele samenwerking succesvol verlopen.

Een acuut probleem bepaalt de waarde van de samenwerking

“Door de klant volledig te betrekken bij de projectwerkzaamheden is er een collegiale band ontstaan.”
Arturo Cattelani
Government
Contact Arturo Cattelani Lees de blog van Arturo Cattelani