Team Finance

Trends en ontwikkelingen

Banken en verzekeraars lopen qua trends en ontwikkeling vaak voor op andere sectoren, soms ook noodgedwongen. Zeker sinds de financiële crisis moet de hele sector aan steeds strengere eisen voldoen. De huidige trends die E-Storage, de Data Company, in de branche signaleert zijn: Fintech en Datamanagement.

Uw data staan in de cloud, waarom zou u die nog beschermen?

Wat er mis kan gaan als u data niet goed beveiligt, blijkt uit het voorbeeld van een bedrijf dat daar de verregaande consequenties van ondervond. Code Spaces was een hostingbedrijf voor websites. Het bedrijf werd gehackt en het lukte Code Spaces niet om tijdig controle terug te krijgen. De hacker verwijderde alle primaire en backup data van alle klanten en Code Spaces ging failliet.

Nu bedrijven naast traditionele data-opslag ook hun data opslaan in de cloud, zien we dat bedrijven ervan uit gaan dat specifieke clouddiensten zoals AWS of Azure de verantwoordelijkheid voor data op zich nemen. De cloud providers zijn zelf heel duidelijk over de verantwoordelijkheid die ze nemen over uw data in de cloud. Die nemen ze niet. In de bepalingen van AWS en Azure staat duidelijk dat u zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van uw data, zowel in de private als public cloud.

Nu dat u met uw data in de cloud bent, is het juist noodzakelijk uw data te beschermen! Het is meer dan ooit van belang dat zowel gestructureerde (databases) als ongestructureerde data (plaatjes, documenten, video’s) niet kwijtraken in geval van een hack, ransomware of menselijk falen.

Is deze situatie herkenbaar voor u? Neemt u dataverantwoordelijkheid? Peter Gommers heeft ervaring met de diverse aspecten van dataverantwoordelijkheid. Neem contact met hem op pgommers@e-storage.nl / +31 6 19 20 28 38

Wordt de bank overbodig?

Fintech is nieuwe technologie en innovatie die wil concurreren met traditionele methoden in de levering van financiële diensten. Fintech bedrijven zijn vaak startups van een groep slimme studenten of iets meer gevestigde financiële en technologische bedrijven met een hoge ontwikkelsnelheid. Ze ontwikkelen bijvoorbeeld handige apps voor smartphones die mobiel bankieren toegankelijker maken voor het grote publiek. E-Storage ziet dat elke bank verschillend met Fintech omgaat. De ene bank heeft een innovatielab ingericht waarmee studenten gefinancierd worden, een andere bank koopt een Fintech op het moment dat hij succesvol is. Feit is dat noviteiten als Tikkie en Evi het financiële landschap veranderen. Hoe verander je als organisatie succesvol mee?

Team Finance organiseert dit najaar een forumsessie rondom het thema Fintech door en voor een aantal grote relaties uit de financiële sector. Werkt u in deze sector en bent u geïnteresseerd in dit thema? Stuur dan een mail naar Koen Timmermans ktimmermans@e-storage.nl

Van Lanschot Kempen

“Op basis van onze vraagstukken verwachten we dat e-Storage ons op maat adviseert en met kennis en kunde voorloopt in de ontwikkelingen.”
Remco Coster, directeur ICT, van Lanschot Kempen
Lees dit klantverhaal