Team services diensten

Integriteit, beschikbaarheid en veiligheid van data wordt steeds complexer. Om te kunnen voldoen aan alle eisen die tegenwoordig aan dataopslag worden gesteld, krijgen steeds meer bedrijven de behoefte aan ondersteuning bij deze verantwoordelijkheid. Team Services wil graag een veilige haven voor u zijn. Daarom heeft Team Services een aantal diensten ontwikkeld die in alle markten van toepassing zijn. Want als wij zorgen voor uw data, kunt u weer zorgen voor uw klant!

Data Erasure

Liggen uw vakantiefoto’s binnenkort op straat?

Wanneer u een oude laptop naar de kringloop brengt, besteedt u vast tijd aan het zorgvuldig verwijderen van uw gegevens. U wilt zeker weten dat uw persoonlijke informatie ook privé blijft. In onze huidige hyperconnected wereld gaan er enorm veel (vertrouwelijke) data om. EU-regels veranderen het proces van databescherming en privacy. De verantwoordelijkheid van een IT-bedrijf of -afdeling houdt pas op als data op een veilige manier uit de storage omgeving zijn verwijderd.

Het doel van de Data Erasure-service is het risico weg te nemen dat uw data ‘op straat komen te liggen’. Door de data op een veilige manier te verwijderen voorkomt u hoge sancties of reputatieschade voor uw onderneming. Team Services gebruikt geteste en goedgekeurde technieken om data op verschillende niveaus (disk, LUN) en zowel op locatie (on site) als off-premises (cloud) uit te wissen. Bij elke verwijdering van data ontvangt u een gedetailleerde rapportage plus certificaat op diskniveau.

Heeft u een vraag over de Data Erasure-service? Neem dan contact op op met Ruud van Loon, rvloon@e-storage.nl.

“Het is voor ons ziekenhuis erg belangrijk dat er geen gegevens op straat komen te liggen. Het vernietigen van data móet dus op de juiste manier gebeuren. Team services staat garant dat de data via een gecertificeerde methodiek overschreven is.”

Arian van Marle, projectadviseur Amphia Ziekenhuis

Lees meer Lees minder

Data Migratie

Hoeveel dozen verhuist u mee?

Wist u, toen u ooit verhuisde, hoeveel spullen u in huis had, waar alles stond en wat u ermee wilde? Wist u ook precies waar wat terecht moest komen? Werd u niet verrast door wat er allemaal van die zolder af kwam? Was in één transportronde alles over? Kon u dubbele woonlasten voorkomen?

Dat is precies de uitdaging bij het verhuizen van data van A naar B of naar de cloud. Zo’n traject duurt vaak lang, wat leidt tot meer kosten en risico’s. Versnellen van het traject levert al gauw enorme winst op. Team Services heeft daarom een Data Migratiedienst ontwikkeld die een van oorsprong langdurig en complex proces eenvoudig en voorspelbaar maakt. Specialisten kijken samen met u hoe de data op de meest effectieve en betrouwbare wijze gemigreerd kunnen worden. Een goede voorbereiding is 80% van het resultaat. De Data Migratiedienst zorgt voor het goedkoper, veiliger en sneller overhevelen van uw data.

Heeft u plannen data te migreren? Neem dan contact op op met Henry Tibben (htibben@e-storage.nl).

Lees meer Lees minder

Support Services

24/7 paraat

Als u einde van de dag naar huis gaat, draaien uw systemen gewoon door. Als er zich (buiten werktijd) een probleem voordoet, wordt van u verwacht dat u het snel oplost. Het is dan goed te beseffen dat u er niet alleen voor staat. Onze specialisten zijn dag en nacht beschikbaar om incidenten te verhelpen.

Onze ISO-gecertificeerde servicedesk dient als single point of contact (SPOC) en is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. U kunt voor elke (technische) vraag en bij ieder event, incident, probleem of change terecht bij onze Support Services.

Support Services is dé interface tussen de klant en (multivendor) leveranciers wanneer er hardware en/of software ondersteuning nodig is bij wijzigingen in uw Storage Infrastructuur. Ons doel is het verhogen van uw beschikbaarheid. Dit realiseren wij door onszelf voortdurend te verbeteren. Zo kunnen wij u de zorg voor uw data uit handen nemen en uw IT-afdeling (tijdelijk) aanvullen of versterken.

Wilt u met ons in gesprek over deze Support Services? Neem dan contact op met op met Ruud van Loon (rvloon@e-storage.nl).

Lees meer Lees minder

Problem Solving

Wie geeft rust en overzicht bij een calamiteit?

Herinnert u zich de berichtgeving over de vermeende raketlancering richting Hawaii begin 2018? Alle inwoners van de eilandengroep kregen een alarmmelding op de smartphone dat er een raket onderweg was. Dat bleek gelukkig vals alarm. Hoe dat heeft dat kunnen gebeuren en hoe kan worden voorkomen dat het zich herhaalt leest u hier. Dit verhaal geeft een mooie kijk op de Problem Solving-methodiek.

Het is niet altijd even makkelijk om direct de oorzaak te vinden van een (hardnekkig) probleem. Vooral wanneer er allerlei onduidelijke klachten zijn, of meerdere technieken en/of partijen in de keten. Zeker bij steeds langere en complexere IT-ketens is dat een forse uitdaging.

Onze ervaren specialisten op het gebied van probleemanalyse helpen u graag om via een gestructureerde methodiek de oorzaak van een probleem te achterhalen en te komen tot een passende oplossing.

Meer weten over Problem Solving? Neem dan contact op op met Ruud van Loon (rvloon@e-storage.nl)

Lees meer Lees minder