Group 2824
E storage, portretten en impressies
klantverhaal

Samenwerking, dat is de basis van onze relatie met de gemeente Purmerend”

Arturo Cattelani | Teamleader Outsourcing & Overheid, E-Storage

Ruim 15 jaar geleden begon de relatie met de gemeente Purmerend met de vervanging van de storage-omgeving. Nu voelt de samenwerking heel vertrouwd. Samen aan het woord zijn Sander Kornman (systeembeheerder), Arjan ten Pierick (systeembeheerder) en Marion Borghardt, manager ICT-infrastructuur & Werkplekbeheer bij de gemeente Purmerend en onze collega Arturo Cattalani.

Een collegiale en vertrouwde band
Arturo: “We betrekken onze klanten volledig bij de projecten die we voor hen doen. Zo ontstaat een collegiale band die de basis is voor langdurige samenwerking. Een mooi voorbeeld daarvan is onze relatie met de gemeente Purmerend. Ruim 15 jaar geleden vroegen ze ons de storage-omgeving te vervangen; sindsdien werken we daar in teams aan uiteenlopende projecten samen.” Marion vult aan: “Samenwerken in een team met de mensen van E-Storage is inmiddels heel vertrouwd. We kennen de mensen nu goed. Het zijn betrokken vakmensen en ze werken erg efficiënt.”

Voor de inwoners van Purmerend
Arturo: “De gemeente Purmerend heeft een innovatieve IT-organisatie met gedreven en professionele vakmensen. Ze staan open voor nieuwe technologieën en durven dingen uit te proberen. Dan werkt het voor ons extra prettig samen. Wij houden van organisaties met vernieuwingskracht. De combinatie van vakmanschap en een portie moed leidt tot de beste oplossingen voor de data-infrastructuur. Door onze werkwijze en het inzetten van multidisciplinaire teams die echt samenwerken, zorgen we samen met de gemeente voor vernieuwende data-infrastructuur die wendbaar, weerbaar en houdbaar is.” Sander kan dat beamen: “Het is mooi dat we regelmatig complimenten krijgen over de stabiele werkomgeving. Onze afdeling Infrastructuur & Werkplekken zorgt er zo voor dat alle medewerkers met een zo hoog mogelijke uptime hun werk kunnen doen voor de inwoners van Purmerend.”

Betrokkenheid
Arjan vervolgt: “Daarnaast ervaren we een grote betrokkenheid van deze partner. Dat werd bijvoorbeeld duidelijk tijdens een grote stroomstoring in het weekend, hier in de omgeving, enkele jaren geleden. Even leek het erop dat we in de problemen zou komen, omdat de melding buiten het contract van de fabrikant viel. Maar E-Storage loste alles snel op.” Arturo: “We zijn goed doordrongen van het algemeen belang dat een gemeente dient. Daarom ligt bij ons in het geval van calamiteiten de prioriteit altijd op het zo goed en zo snel mogelijk weer operationeel krijgen van de systemen. Dat lukte ook. Op maandagochtend kon iedereen weer aan de slag alsof er dat weekend geen stroomstoring was geweest.” Marion: “We hebben het enorm gewaardeerd dat de mensen van E-Storage snel ter plekke waren en samen met ons de systemen weer up en running kregen. Dat is inderdaad echte betrokkenheid. Een acuut probleem maakt de waarde van de samenwerking heel duidelijk.

Thuis in de uitdagingen van overheid
Arturo besluit: “Ook voor toekomstige uitdagingen op het gebied van hybride data-infrastructuren kan de gemeente Purmerend op ons rekenen. Dat geldt natuurlijk ook voor andere gemeenten, die bijvoorbeeld te maken hebben met het verzamelen van geodata op een veilige en voor de burgers toegankelijke manier. Data die dienen te worden vertaald naar bijvoorbeeld een geografische kaart met alle bebouwing in de gemeente. Denk hierbij aan WOZ-waarde, monumenten en kadastergegevens. Hier speelt veilige wendbaarheid een belangrijke rol. Hoe zorg je ervoor dat alle betrokken afdelingen, bedrijven en de burgers toegang hebben tot deze informatie op de juiste en veilige manier, binnen de regels van wetgeving? Wij adviseren hierover. Niet alleen over de technische kant, maar ook over de functionele aspecten en de wettelijke eisen. Wij kennen de werkwijze van gemeenten en hun problematiek goed en zetten onze vakmensen graag in om samen tot de beste oplossingen voor data-infrastructuur te komen.”

 

Onze oplossing
Voor de gemeente Purmerend werken we al ruim 15 jaar aan een vernieuwende data-infrastructuur die wendbaar, weerbaar en houdbaar is. Enkele jaren geleden vervingen we opnieuw na een aanbesteding de digitale platformen voor data-storage en het SAN door de nieuwste technologieën. De gunning was op basis van de beste prijs- kwaliteitverhouding, waarbij kwaliteit onder andere werd gekenmerkt door onze manier van teamwork met de klant. Ook deze keer verliep de implementatie hierdoor succesvol, binnen planning en budget.

Group 2824

Meer weten over dit klantverhaal?