Over ons

 

 

Op weg naar de Data Company

Alles draait om data. Ieder bedrijf beschikt over steeds meer data, gaat anders met data om en heeft zijn eigen vraagstukken met betrekking tot data. Omdat er een beeld is ontstaan dat je met data sowieso goud in handen hebt en álle data waardevol zijn, hebben veel bedrijven een enorme dataverzameldrift. Gelukkig vragen ze zich ook af: “Wat voor data hebben we? Welke data hebben we nog nodig? Welke data bewaren we en hoe? Hoe zorgen we ervoor dat data veilig zijn? Aan welke wet- en regelgeving moeten we voldoen?” Voordat ze aan de slag kunnen met de mogelijkheden van data, moeten ze eerst het huis op orde te krijgen. Pas dan kan een bedrijf goed voor zijn data zorgen en die ook op de juiste manier benutten.

Bij e-Storage helpen we onze relaties al jaren hun huis op orde te krijgen, door het vervullen van de rol van Storage Systems Integrator. Maar de komende jaren zullen we ons vakgebied gaan verleggen: van storage naar het brede datadomein. Hiermee spreken we de ambitie uit om dé Data Company te worden. Ongeacht de keuzes die u als klant maakt, zullen uw data blijven groeien en zult u meer behoefte krijgen aan nieuwe producten en specialistische hulp. Om u daar maximaal in te ondersteunen staan bij e-Storage vier teams tot uw beschikking. Zij concentreren zich op uw markt en markteigen vraagstukken. Hiermee geven wij invulling aan onze nieuwe data-rol. We vragen u als klant om ons daar dag in, dag uit in uit te dagen: zodat we samen beter worden in data-ontwikkelingen. En er als resultaat hiervan een win-winsituatie voor ons beiden ontstaat.

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op.

Van tegenwind krijg je sterke benen

Door Erwin van der Linden

Als bedrijf maken we een reis: van Storage Integrator naar Data Company. Het is onze droom de data-expert van Nederland te worden. Hoe mooi zou het zijn als we die uitdaging samen met u aangaan? Om expert te worden is intrinsieke motivatie en inzet cruciaal. Elke dag trainen en sterker en beter worden, dat doe je door tegenslagen te verwerken en successen te vieren. In wielrentermen: ‘van tegenwind krijg je sterke benen’.

Om een expert te worden op het gebied van data is het belangrijk om te kiezen. Kiezen wat je wel doet én kiezen wat je vooral niet doet. Dat kiezen wat je vooral niet doet, het ‘nee’ zeggen, is nog niet zo makkelijk. Probeer dat maar eens een dagje. Tegen iedereen die jou een vraag stelt nee te zeggen. Dat zit niet in het menselijke systeem. We willen namelijk aardig gevonden worden en ertoe doen.

Onze manier van nee zeggen is kiezen voor één team per marktgebied. Zo kunnen we ons focussen op de data-uitdagingen van één specifieke markt – bijvoorbeeld Healthcare – die vaak totaal anders zijn dan die van een andere markt, zoals Finance. Door ons te concentreren op één marktgebied kunnen we maximaal nieuwsgierig zijn naar uw data vraagstukken en daarin samenwerken.

Dat hebben we bij een financiële instelling ervaren, waar tot onze verbazing zaken gebeurden waar we totaal niet op hadden gerekend. Doordat wij ons verdiepten in de uitdagingen van onze gesprekspartner aldaar, werd hij zo enthousiast dat hij voor ons tien dataprojecten zocht binnen de organisatie. Vervolgens mochten we er twee uitkiezen om aan te gaan werken. De energie die we samen toen voelden: daar zijn we naar op zoek. Dan heb je namelijk de intrinsieke motivatie te pakken. Dan wil je verder! Dan heb je de wind mee.

Wilt u weten welke dataprojecten we in uw marktgebied samen kunnen oppakken? Neem contact op met Erwin van der Linden, evdlinden@e-storage.nl

Met verbinding ben je verschrikkelijk sterk

Door Frans Blankert

Iedereen weet dat verbinding belangrijk is. Verbinding is kostbaar, omdat het zeldzaam is. Het heeft te maken met vertrouwen. Verbinding is praten en luisteren en het is ook voelen. Je hebt er afstemming voor nodig. Je moet, net als bij een radio, op dezelfde golflengte komen te zitten.

Hóe je verbinding krijgt is alleen nog niet zo makkelijk.

Een team suggereert dat er samenwerking is tussen de teamleden, maar het is er bijna nooit. Teamleden werken vaak alleen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor een eigen deel en gaan ervan uit dat een optelsom van individuele verantwoordelijkheden het gewenste resultaat levert. Geen wonder dat de outcome van projecten vaak zo teleurstellend is.

Om omvangrijke projecten in korte termijn af te kunnen ronden stelt e-Storage teams samen van mensen bij de klant en onze mensen. Verbinding creëren is prioriteit nr 1. De leanmethode faciliteert dat door structuur aan te brengen. Het is daarnaast gebaseerd op het visualiseren van het proces.

We maken zichtbaar wie wat doet, wat de afhankelijkheden zijn en wanneer iets overgedragen kan worden. Met elkaar is zo’n team ineens superslim en supervaardig en verzetten ze bergen werk. Zo gebeurt het regelmatig dat deze ‘pop-up’ teams opdrachten sneller afronden dan de initiële planning.

Wat teamleden zeggen is, als je een groot project echt met elkaar doet, wordt groot en veel ineens prettig en overzichtelijk. Dan pas merk je dat je je werk niet alleen hoeft te doen. Het is heel fijn als je samen resultaten boekt.

Wilt u ook echte verbinding in uw teams? Neem contact op met Frans Blankert, fblankert@e-storage.nl

Van tegenwind krijg je sterke benen

“Door ons te concentreren op één marktgebied kunnen we maximaal nieuwsgierig zijn naar uw datavraagstukken en daarin samenwerken.”
Erwin van der Linden, directeur e-Storage
Lees de blog van Erwin van der Linden Lees de blog van Frans Blankert