Duurzame data infrastructuur, wie wil dat nou niet?

Environmental technology concept. sustainable development goals. sdgs.

Door Paul Stoopendaal

Als je bedenkt dat rond de 2% van het energieverbruik wereldwijd wordt toegeschreven aan datacenters, dan kan het niet anders zijn dan dat daar winst te behalen valt. Winst voor het klimaat en winst voor ondernemingen. Door te kiezen voor het reduceren van het energieverbruik van datacenters, het verminderen van de CO2 uitstoot en het kiezen voor duurzame apparatuur en systemen, doen we wat nodig is.

Duurzame oplossingen een vanzelfsprekende keuze voor iedereen
De E-Storage aanpak gaat altijd uit van wendbare, weerbare en houdbare data infrastructuur systemen. Houdbare systemen betekent voor ons óók dat wij bij de oplossingen die wij voorstellen uitgaan van de meest duurzame optie. Dat is voor ons een vanzelfsprekende keuze.

Goede performance in alle opzichten
Ben je ook op zoek naar beter prestaties op de CO2 prestatieladder en vermindering van de energie kosten? Door oplossingen te ontwikkelen met apparatuur en systemen die energie-efficiënt zijn en die voldoen aan strenge milieunormen en certificeringen, helpen we je om het verschil te maken. Uiteraard zonder daarbij concessies hoeven te doen met betrekking tot prestaties en betrouwbaarheid. Daarnaast werken wij met een module die het mogelijk maakt om het energieverbruik van jullie datacenters bewust duurzaam aan te sturen.

De juiste processor bepaalt de duurzame keuze
Om de meest duurzame server keuze te maken voor jullie organisatie, is de keuze voor de juiste processor het belangrijkst.  Er zijn nogal wat factoren van invloed op de stroom- en koelingskosten van jullie servers waarbij het type en de specificaties van de processor de hoofdrol spelen. Samen met jouw team bekijken we wat de serverconfiguratie, workload, serverdichtheid, infrastructuur en servertype voor uitwerking hebben op jullie energieverbruik.
Het type en de specificaties van de processor spelen een cruciale rol bij het bepalen van het stroomverbruik en de koelingsbehoefte van de server, de twee bepalende factoren voor het totale energieverbruik. De aard van de workloads die op de servers worden uitgevoerd, de dichtheid van servers in een datacenter (MER) en de infrastructuur van het datacenter zelf is eveneens van invloed op het energieverbruik. Efficiënte stroom-distributie, slimme koelingssystemen en doeltreffende warmteafvoer kunnen helpen het energieverbruik te optimaliseren.
Om voor jullie een juist evenwicht te vinden tussen prestaties, energie-efficiëntie en koelingsbehoeften, houdt E-Storage bij de processor-selectie rekening met alle bovengenoemde factoren.

Inzicht en invloed op energieverbruik onze Powermanagement module biedt uitkomst
Om je meer grip te bieden op het energieverbruik is onderdeel van onze oplossingen een Powermanagement Module. Deze module laat in detail zien wat het stroomverbruik is van alle servers en kan daar uitgebreid over rapporteren, zelfs op VM niveau. En minstens zo belangrijk: de mogelijkheid om het stroomverbruik sterk reduceren. Op basis van profielen en schema’s kan het stroomverbruik van servers en individuele componenten worden verlaagd of zelfs helemaal worden uitgeschakeld waarmee onnodig stroomverbruik wordt voorkomen. Onmisbaar voor de CO2 prestatieladder.
Meer weten over hoe we jullie organisatie kunnen helpen met het maken van duurzame data infrastructuur keuzes? Neem dan contact met ons op.

Group 2824
ZOEKT U EEN OPLOSSING?

Welke uitdaging heeft uw bedrijf? Wij denken met u mee!