E-Storage Data Infrastructure Management voor ongestructureerde data

E storage ongestructureerde data

Door Koen Timmermans

Het ontzorgen van het beheer van data infrastructuren is één van onze disciplines. Wij hebben innovatieve Data Infrastructure Management diensten die ervoor zorgen dat infrastructuren veilig kunnen meebewegen met de eisen van het bedrijf en de markt. Dit zonder dat het de voortdurende aandacht van vraagt van jouw organisatie. Het veilig, kosten efficiënt en betrouwbaar opslaan van data en het beheer van de data infrastructuursystemen is voorwaarde voor de bedrijfscontinuïteit maar niet jouw core business. Het gaat hierbij niet alleen om het up-to-date houden of het oplossen van incidenten maar bijvoorbeeld ook om het handelen van ongestructureerde data.

Ongestructureerde data: wat is het?
Ongestructureerde data is heel anders dan gestructureerde data in zijn samenstelling en structuur. Gestructureerde gegevens bevinden zich meestal in relationele databases en bestaan uit gegevens zoals telefoonnummers, postcodes, adressen, datums – eigenlijk alles waartegen u een SQL-query kunt uitvoeren. Denk aan databases zoals online reserveringssystemen, voorraadbeheersystemen, verkooptransacties, etc. Ongestructureerde data is al het andere. Sensorgegevens, machine data, satellietbeelden, tekstbestanden, bedrijfsapplicatiegegevens, e-mails, video’s, mobiele data, sociale media, etc. Dit zijn allemaal ongestructureerde gegevens; ze kunnen niet in nette rijen en kolommen worden opgeslagen. En zijn niet doorzoekbaar door traditionele analyse-tools en dataminingtechnieken. Dit vraagt om een andere aanpak. Al deze gegevens worden gevoed en gebruikt in onder meer traditionele bestandsshares, back-up en archivering, IoT-opslagplaatsen, cloud-native applicaties, analyses, kunstmatige intelligentie en machine learning-pijplijnen, thuismappen en nog veel meer.

Ongestructureerde data: groot in omvang en uitdaging
Het juist opslaan en ontsluiten van ongestructureerde data is een belangrijk aandachtspunt voor organisaties. Onderzoek laat zien dat dat het merendeel van je data betreft. Volgens Gartners is in het tijdsbestek van 2019 tot en met 2024 de omvang van de ongestructureerde data verdrievoudigd. Volgens IDC zijn voorspellingen zal 80 % van alle data in 2025 ongestructureerde data blijken te zijn. En dat geldt voor alle opslaglocaties van datacenters tot cloud. Op adequate wijze opslaan en beheren van deze data is voor veel organisaties een uitdaging.

Onze E-Storage oplossing: Data Management Service
Onderdeel van onze dienst Data Infrastructure Management is Data Management Service, het beheren van jouw data infrastructuren door E-Storage. Speciaal voor ongestructureerde data werken wij met PowerScale van Dell. Deze PowerScale oplossing is speciaal ontwikkeld voor ongestructureerde data, om ze overall op te kunnen slaan van datacenter tot cloud. De implementatie van en migratie naar PowerScale met gebruik van het Dell EMC PowerScale OneFS-besturingssysteem kent veel voordelen. Het is een flexibele scale out NAS-oplossing waarbij meerdere petabytes aan gegevens eenvoudig opgeslagen kunnen worden. Wil je meer weten wat onze Data Management Service gebaseerd op PowerScale voor jou kan betekenen. Neem contact met mij op. Ik ben Koen Timmermans, Manager Sales van E-Storage en vertel je er graag meer over.

Group 2824
ZOEKT U EEN OPLOSSING?

Welke uitdaging heeft uw bedrijf? Wij denken met u mee!